PREVENCIÓ DE BLANQUEIG DE CAPITALS

Truqui'ns al 697 26 36 23 o trucar LLIURE També t'atenem a Whatsapp

A Espanya, el govern va aprovar la Llei 10/2010, de 28 d'abril, de Prevenció del Blanqueig de capitals i del Finançament del Terrorisme, el resultat de la transposició d'una Directiva europea. Aquesta nova llei pretén legalitzar el funcionament del sistema financer espanyol i d'altres operadors econòmics, i per evitar la seva utilització en el blanqueig de capitals o el finançament del terrorisme.

Aquest acte de blanqueig de diners va entrar com la més notable de les següents:

 • Requereix proveïdors de serveis a societats i fideïcomisos registre.
 • Estableix el màxim potencial quantia de les sancions que es poden imposar en els casos d'incompliment de les obligacions de prevenció.
 • Augmenta la màxima sanció, mantenint els imports mínims.
 • Pel que fa a la publicitat de les sancions, encara que les lleis del nostre país ja ofereixen l'opció de publicitat en el cas d'infraccions greus, i molt greus, s'introdueix l'element més de la publicitat, anònim de les sancions en la pàgina web de la Comissió, en el cas que vostè no està d'acord amb la publicació de l'acord sancionador.
 • Conservació de documents. S'imposa l'obligació de conservar per un període de deu anys en el marc de les assignatures obligatòries de tots els documents que acreditin el compliment de les obligacions de la llei, per eliminar-los a partir d'aquell moment. Després de cinc anys des de la terminació de la relació de negoci o l'execució de les intervencions puntuals de funcionament, només podran accedir a la documentació que s'ha conservat òrgans de control intern de l'obligat partit, i en el seu cas, els encarregats de la seva defensa jurídica.
 • L'obligació d'establir sistemes d'informes, tant a nivell públic i privat.
 • Podeu canviar el mode d'aplicació a les entitats o entitats amb responsabilitat pública.
  • Abans, sempre ha de ser aplicat a les persones amb responsabilitat pública estrangera mesures de diligència reforçada previstes per la llei i no estar vinculat al nostre país i serà més difícil accedir a la informació sobre la mateixa. A les persones amb responsabilitat pública dels nacionals es van seguir un enfocament adaptat cas per cas, en funció de la persona concreta i a les seves funcions, i el producte del contracte.
  • Ara aquest esquema és unificat, aplicant a totes les persones amb responsabilitat pública, tant nacionals com estrangers, de les mesures de diligència reforçada en qualsevol cas. També inclou llocs d'alta direcció amb els partits polítics amb representació parlamentària, dins d'aquestes persones amb responsabilitat pública.
Clients
+ 0
Comunitats
+ 0
Autònoms
+ 0
Les pimes
+ 0