LOPD SECTOR DE LA SALUT

Truqui'ns al 697 26 36 23 o trucar LLIURE També t'atenem a Whatsapp

La Llei de Protecció de Dades per al sector de la salut

Dades de caràcter Personal relatives a la salut es considera com a dades sensibles, especialment protegits, i, després de la publicació de la RGPD, com una categoria especial de dades de caràcter personal.

La protecció de Dades personals és un dret fonamental consagrat en l'article 18.4 de la Constitució espanyola i regulat per la Normativa Europea de Protecció de Dades (RGPD) i la Llei de protecció de dades (LOPDGDD).

El RGPD defineix les "dades personals" com "qualsevol informació relativa a una persona física identificada o identificable ("interessat"); es considera identificable persona, qualsevol persona, la identitat del qual es pot identificar, directament o indirectament, en particular mitjançant la referència a un identificador, com ara un nom, un número d'identificació, dades de localització, una línia d'identificador, o per un o més elements de la identitat física, fisiològica, genètica, mental, econòmic, cultural o social, és aquesta persona."

Aquesta normativa afecta els professionals que operen en el sector de la salut, a les clíniques, a hospitals, centres mèdics, fisioterapeutes, osteòpates, dentistes, de salut i de cura de les institucions.

En aquest cas particular, a les normes sobre protecció de dades es complementa amb la Llei d'Autonomia del Pacient 41/2002, de 14 de noviembre. La llei sobre la protecció de les dades mèdiques és l'encarregat de regular els drets i obligacions d'informació mèdica i documentació, que regula la seva història.

Clients
+ 0
Comunitats
+ 0
Autònoms
+ 0
Les pimes
+ 0